Architect voor houtbouw nodig?
Een duurzaam huis is de nieuwe norm. Na de bouw moet de isolatie op orde zijn en wekken we zelf elektriciteit op met behulp van zonnepanelen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om opgewekte energie op te slaan met het installeren van een accupakket. Op die manier heb je ook stroom op momenten dat de zon niet schijnt. Om het huis te verwarmen in de winter en koel te houden in de zomer hebben we tegenwoordig de verwarming. Het zijn allemaal voorbeelden van maatregelen die je kunt nemen om een duurzaam huis te maken. Echt kiezen voor duurzaam? Dan is houtbouw op dit moment de best mogelijke optie. Een houtbouw architect kan u meer vertellen over de (on)mogelijkheden en voorzien van een circulair advies. Hier meer over weten? Lees dan snel verder!
Houtbouw de nieuwe standaard
In een groot aantal landen is houtbouw de standaard bij het bouwen van huizen. Een veelgebruikte afkorting hiervoor is HSB. Deze afkorting staat voor houtskeletbouw. Ook in Nederland kies steeds meer mensen voor houtbouw bij het bouwen van een huis. Een belangrijke reden hiervoor is dat we ook bij het bouwen van een huis graag rekening houden met het milieu. Een andere reden om hiervoor te kiezen is dat het ook goed is voor het milieu. Houtbouw is namelijk een stuk goedkoper dan het bouwen van een traditioneel huis. De bouw van een houten huis gaat sneller, het materiaal is goedkoper en een stuk lichter dan beton en steen. Hiermee kunt u aanzienlijk besparen op de bouw- en financieringskosten.
Wat doet een houtbouw architect eigenlijk?
Voordat men begint met het bouwen van een houten huis is het aan te raden om een houtbouwarchitect in te schakelen. Deze kan hulp bieden in de vorm van een bouwadvies. Maar denk ook mee over het ontwerp. Reden hiervoor is dat een idee pas tot leven vaak na het maken van een tekening komt. Een houtbouwarchitect kan bijvoorbeeld meedenken over de ligging van het huis. Wanneer men de tuin op het zuiden wenst heeft dat gevolgen voor het ontwerp van de gehele woning. Ook kan deze persoon meedenken over het gebruik van biobased materialen, het aanleggen van een groen dak of hemelwatering zonder het huis circulair te maken.
Naast deze voorbeelden zijn er natuurlijk nog veel meer zaken waar een houtbouwarchitect over kan meedenken. Het zijn vaak zaken waar u zelf niet direct aan denkt. Maar vanwege zijn of haar ervaring wel noodzakelijk om aan te denken in het gehele bouwproces. Onze houtbouwarchitecten beschikken over relevante ervaring en helpen graag met het praktisch maken van de (on)mogelijkheden. Daarbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met het beschikbare budget om een houten huis te bouwen. Zij kunnen voorzien in een passend advies bij het bouwen van een eigen ontwerp. Ook kan onze houtbouwarchitect meer vertellen over de mogelijkheden van prefab huizen en wat de mogelijkheden zijn om dit type huis eigen te maken. Kortom; een houtbouw architect denkt mee in alle fasen van het bouwproces.
Meer informatie
Na het lezen van dit artikel een vraag over de mogelijkheden van houtbouw? Of kennismaken met een houtbouw architect van Finnhouse? Neem dan contact op met ons op voor een informele kennismaking. Dat kan bij ons op kantoor of op een tijdelijke locatie van de klant. Vertel ons meer over uw persoonlijke wensen. Dan zorgen wij ervoor dat uw wensen werkelijkheid worden. Samen bouwen aan een duurzame toekomst? De houtbouw architecten van Finnhouse staan voor u klaar!